Lapozni a könyv sarkainál lehet!

 

 

 

 Határtalanul pályázat összefoglaló

 

II. Kirándulás Ukrajnába

 

 

Programozták és tervezték:
Horváth Balázs és Blaske Bence - 2017

 

 

TARTALOM

Beszámoló az utazásról
Videómontázs
Galéria

 

 


 

HATÁRTALANUL! Kárpátaljai akcióprogram
II. utazási beszámoló

A HATÁRTALANUL! Kárpátaljai akcióprogram keretében a Budapesti Szakképző Centrum egyes tagintézményei nyertes pályázatuknak köszönhetően ismét részt vehettek az előzőleg meghirdetett határon túli régiókat megcélzó tanulmányúton. A tanulmányi kirándulás időtartama az idén is négy napot vett igénybe (2017. szeptember 21 – 2017. sueptember 24.) utazással együtt, a kirándulás úti célja Kárpátalja egyes települései. A pályázatban résztvevő személyek a Budapesti Szakképzési Centrum vezetői, pedagógusai, valamint a fogadó települések iskola tanárai voltak.

Ismét nagy összegű adományt sikerült eljuttatni a rászorulókhoz és elmondhatjuk, hogy mély barátságok fonódtak a két tantestület között. Jó volt látni, hogy a meglátogatott kisdobronyi iskola épülete több állagmegóvó felújításon esett át. Az idei évi látogatás fénypontja az a disznótor volt, amely a második nap programjának nagy részét adta. Ezt a programot már régóta terveztük és az, hogy megvalósult a program szervezőinek kitartó munkáját dícséri.

Az elvégzett tevékenységeink a következők voltak: ismét meglátoogattuk Kisdobrony és Nagydobrony településeket, a helyi magyar nyelven is oktató iskolát, amelynek előcsarnokában közös ünneplésre került sor a viszontlátás alkalmából. A kirándulás ideje alatt meglátogattuk a kárpátaljai járás egyes történelmi városainak – Ungvár, Munkács és Beregszász - fontosabb nevezetességeit. A megtekintett látványosságok között szerepelt az ungvári és munkácsi vár, a benne szereplő kiállítások, az ungvári skanzen, számos templom, Munkács és Ungvár belvárosa.

A program nagy sikert aratott a résztvevők körében és hamarosan az kárpátaljai kollégák Budapestre látogatásával folytatódik az idei tanév második félévében.

Budapest, 2017. szeptember 30.

Vissza a tartalomjegyzékhez...

 

A találkozón elmondott beszédekből készített videómontázs

Vissza a tartalomjegyzékhez...

Fényképek az út különböző fázisairól
 

 

 
 

Vissza a tartalomjegyzékhez...

 
 

 
 

Vissza a tartalomjegyzékhez...

 
 

 

 
 

Vissza a tartalomjegyzékhez...

 
 

 
 

Vissza a tartalomjegyzékhez...

 
 

 

 
 

Vissza a tartalomjegyzékhez...